Членовете на синдикат Подкрепа в държавното дружество Напоителни системи  обсъждат

...
Членовете на синдикат Подкрепа в държавното дружество Напоителни системи  обсъждат
Коментари Харесай

Синдикалисти обсъждат протестни действия в "Напоителни системи"

Членовете на профсъюз " Подкрепа " в държавното сдружение " Напоителни системи "   разискват протестни дейности. От май  работещите в някои клонове на сдружението вземат единствено % от заплатите си, а чиновниците в Централното ръководство не са получавали никакви хонорари.  

Проблемът е, че служебният министър освободи остарялото управление, а Търговският указател отхвърля да впише новоназначения съвет на шефовете на Напоителни системи, споделя за " Хоризонт " водачът на федерация " Земеделие " в КТ " Подкрепа " Анелия Иванова:

" В момента сдружението е без законно управление, а това блокира активността. Не може да бъдат осъществявани разплащания. Имаме неизплатени работни заплати. Проблемът става доста сериозен, защото, при задълбочаване на тази рецесия, вървим в действителност, съзнателно или не, към довеждане до банкрут на въпросното сдружение ".

В момента е деен поливен сезон и работещите са всеки ден на полето: 

" Но, в случай че не получат заплати и този месец, нищо чудно да предприемем и протестни дейности ", съобщи Иванова.

 Изпратено е писмо за започване на договаряния по Закона за споразумяване на трудовите разногласия и служащите се надяват да не се стигне до митинги. 

" Да ви кажа почтено, доста по-лесно ни е да спрем работа в деен поливен сезон. Това ще бъде една от най-ефективните стачки ", добави Иванова.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР